Presa s-a vulnerabilizat deja. Blogurile vor fi enumerate ca factori de vulnerabilitate in strategia BASE?


Nici nu s-a uscat bine cerneala(tusul) pe Strategia de Aparare a Tarii, elaborata de institutiile de forta ale statului pentru linistea REGIMULUI BASESCU…nu pentru stabilitatea Romaniei, in care ziaristii si trusturile de presa erau socotiti/e, alaturi de teroristi, factor de vulnerabilitate pentru Siguranta Nationala, ca presa scrisa si electonica, in marea ei majoritate, a si dat in balbaiala la primele evenimente preocupante pentru Tara…inundatiile din Moldova.

Lipsa de reactie a autoritatilor si, mai ales, indiferenta presedintelui au fost tratate cu delicatete de presa. Daca vulnerabilizau Siguranta Nationala, pe fondul masurilor de austeritate,  s-or fi gandit mogulii!!?

A trebuit sa moara peste 20 de oameni, atrebuit ca sefi de state sa-si exprime compasiunea pentru vietile pierdute si pentru distrugerile materiale pentru ca, in sfarsit, sa se trezeasca si Basescu din letargia, sau ce o fi fost, de o saptamana si sa poposeasca, mai cu sfiala, printre sinistrati.

Mi-e greu sa cred ca armata de ziaristi acreditata la Cotroceni, reporterii de teren si de investigatii sa nu fi stiut cauza disparitiei presedintelui din viata publica pe durata atator zile fierbinti pentru populatie.

Daca si presa intra in logica secretomaniei basesciene se va decredibiliza si nu ne mai ramane decat sa tragem cu urechea la dezvaluirile umflate ale surselor lui Vadim, asa cum faceam odinioara spre Europa Libera. Sau, portocalii il vor tine impaiat pe Basescu asemenea rudelor batranului pensionar, nedeclarat mort, pentru a mai beneficia cateva luni de pensia acestuia.

Starea sanatatii presedintelui este un interes legitim de siguranta nationala. Populatia trebuie informata…chiar daca anturajul presedintelui il considera un secret de stat.

In aceste zile embargoul informational a fost spart de cateva bloguri. Se dovedeste ca blogurile pot fi o alternativa  informationala la comunicarea oficiala sau oficioasa. Din pacate, in ultimele saptamani, presa s-a comportat ca un mijloc oficios de comunicare.

Poate vom avea o editie revizuita si imbunatatita a Strategiei de Aparare in care si comunicarea virtuala pe bloguri va fi considerata un factor de vulnerabilitate pentru Siguranta Nationala.

2 răspunsuri to “Presa s-a vulnerabilizat deja. Blogurile vor fi enumerate ca factori de vulnerabilitate in strategia BASE?”

  1. Theodora Says:

    Eu sper ca nu se va intampla asta.
    Macar pe bloguri sa putem scrie. 😦

  2. ANDREI PLESU – ROMANIA LUI DAN DIACONESCU « Hai ca se poate! Says:

    […] Lucia Verona, Matilda, Mihnea, Mircea, Mirela, Motanul, Natasa, Nea Costache, Nedumeritul, Octav, Plano 10, Orfiv, Pro Atitudine, Razvan, RaSpo, Rusu Gigi, Societate, Toni, Starea Natiunii, Supravietuitor, […]

Lasă un comentariu