-Sanatos la minte si la trup; cenzura sau autocenzura?


PE  PICIOARE  SANATOASE

Cum ar fi putut Basescu  sa spulbere zvonurile despre posibila sa internare la Spitalul Militar, si inca la terapie intensiva, altfel …daca nu  iesind zambitor in fata camerelor de luat vederi dintr-un restaurant italian din zona Piata 1 Mai din Bucuresti.

Ne-am linistit. Presedintele e mai sanatos la minte si la trup decat mogulii de presa. Sa intelegem ca unitatea de masura pentru starea de sanatate a demnitarilor este mogulul,  asa cum glumetul Olteanu… nasaudeanul …zicea ca unitatea de masura pentru competenta este bocul.

Pentru o mai deplina liniste a poporului portocaliu, privitoare la starea presedintelui, ar trebui sa se stie si starea de sanatate a mogulilor. Una e sa te compari cu un om sanatos si alta e cand te consideri mai sanatos decat niste oameni bolnavi. Mogulii nu prea au obiceiul sa-si publice certificatele de sanatate.

Alta problema nelinistitoare este restaurantul; una este sa-ti vezi idolul iesind chefliu de la Golden Blitz si alta, cu semne de intrebare, cand iese serios de la un restaurant specializat pe regimuri cu verdeturi si apa plata.

Ceva ingrijorator se intampla si cu presa din Romania. Cand e vorba de probleme delicate referitoare la Basescu devine pasiva, intelegatoare, protectoare  sau, in cel mai bun caz, ezitanta. Ar fi bine daca retinerea ar proveni din respectarea normelor deontologice. Dar daca e vorba de o autocenzura indusa din teama?

A fost nevoie de aparitia pe bloguri a unor date nelinistitoare privind starea de sanatate a presedintelui pentru a se pune in miscare, in sfarsit, si principalele televiziuni de stiri, imortalizand …la pont, presedintele sanatos la minte si la trup.

Turcan, purtatorul de vorbe, indrazneste sa atace diversiunea unor partide care vor sa ceara din nou suspendarea  presedintelui, de data asta pe motive de  sanatate, dar ne introduce in ceata cand spune ca se asteapta concluziile unei comisii medicale formata din 13 medici.

Intre timp, datele concrete privind clinicile in care a fost investigat presedintele, diagnosticul si numele medicilor oncologi prind din ce in ce mai multa credibilitate.

Iata un  exemplu edificator cum comunicarea virtuala sparge tacerea oficiala si omisiunile presei.

Sa se fi largit sfera presei oficioase?

9 răspunsuri to “-Sanatos la minte si la trup; cenzura sau autocenzura?”

  1. Another Says:

    Acum, ne-am liniştit! Traian Băsescu ne conduce din nou; şi tot din cârciumă!

    • plano10 Says:

      Fiecare presedinte cu hobiurile sale.
      Iliescu ar fi spulberat zvonurile, facandu-si aparitia la un spectacol la Teatrul National.
      Constantinescu ar fi organizat un simpozion pe teme de Geologie.
      Basescu face reclama restaurantelor! 🙂

  2. Another Says:

    În cazul acesta, m-aş fi aşteptat să apară cu sutienul Elenei Udrea în dinţi şi cu-n pahar de whiskey în mână hăhăind: „v-am ciuruit, băi găozarilor şi de data asta!”.
    Raportarea permanentă la starea de fapt a lui Sorin Ovidiu Vântu şi Dan Voiculescu – mogulii, deh! – fac din Traian Băsescu un personaj aflat din ce în ce mai la limita de jos a ridicolului!

  3. Another Says:

    Are picioare frumoase, iar dacă este să mă refer şi la încălţări, pot să spun că poartă sandale interesante, cu o combinaţie avangardistă de culori!

  4. plano10 Says:

    @Another
    Barbatilor nu prea le atrag atentia incaltarile. 🙄

  5. Alexandru Marin Says:

    Da, picioarele sunt superbe…

  6. theodora0303 Says:

    Mamaaaaaaaaaaa ce picioare!!!!!
    Mor de invidie! 🙂

Lasă un comentariu