Sindicalistii militari intra in razboi cu puterea portocalie. Pricina e Legea 119/2010


Omul cu doua fete

Comitetul Director al SCMD-Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate-, intrunit in plen la 27.07.2010 si avand ca invitati pe:

 • Col. (r) Comaneci Mircea – Filiala Botosani
 • Col. (r) Swider Paul – Filiala Calarasi
 • Col. (r) Simedre Marian – Filala Sector 5

Constatand situatia de o gravitate exceptionala la care au ajuns structurile militare, tara, natiunea, datorita proastelor guvernari postdecembriste, referitor la pachetul de legi care ii vizeaza strict pe militarii activi, in rezerva si in retragere, Comitetul Director a luat decizia sa comunice prin intermediul Birorilor Operative, tuturor membrilor si simpatizantilor SCMD urmatoarele:

 1. Legea 119/2010, coroborata cu Legea sistemului unitar de pensii, aflata “”in rezerva”” la Camera Deputatilor, DESFIINTEAZA STATUTUL DE MILITAR IN ROMANIA. Asimilarea totala cu civilii ne desfiinteaza ca structura socioprofesionala. Data fiind aceasta situatie, se recomanda tuturor celor interesati, indiferent din ce structura provin (MApN, MAI, servicii, etc), sa nu semneze niciodata cerere de recalculare a pensiei, pentru ca ar insemna ca sunt de acord cu pierderea calitatii de militar, dar sa completeze in nume personal o cerere tip (al carei model va fi transmis), prin care sa solicite institutiei in evidenta careia se afla date despre veniturile obtinute de-a lungul carierei. Conform legii, raspunsul ar trebui sa parvina in 30 de zile. Dupa 30 de zile, daca nu primiti raspuns, veti face o notificare la Sectia de Pensii la care sunteti in evidenta, prin care sa cereti sa nu vi se recalculeze pensia intrucat nu vi s-au asigurat datele necesare comunicarii veniturilor obtinute pe parcursul carierei militare mentionand ca, in caz contrar, va rezervati dreptul de a chema Casa de Pensii in instanta de judecata.
 2. Nici in Legea 119/2010 si nici in normele sale de aplicare nu apare cifra 3000 (trei mii) lei, asigurarile date de reprezentantii puterii ca pensiile mai mici de 3000 lei nu vor scadea fiind doar o diversiune menita a linisti marea masa a pensionarilor militari si a gestiona o eventuala criza. Toate pensiile, de la subofiter la general, vor scadea prin recalculare; estimam cuantumul acestora intre 500 – 1700 lei. Militarii care sunt de acord cu aceste masuri care le vor face pensiile cu un pic mai mari decat pensiile de ajutor social (350 lei), date celor care in viata lor nu au muncit nici macar o zi, sau cei care sunt de acord ca toti militarii, indiferent de grad, functie, raspunderi, sa se afle pe aceeasi treapta, sunt liberi sa nu ne urmeze. Militarii in rezerva si in retragere, care gandesc ca noi, sunt bineveniti in randurile SCMD.
 3. Considerand ca pensia trebuie sa fie un drept patrimonial castigat pentru toata lumea, nu numai pentru magistrati, SCMD a demarat deja procesul in instanta, pe motiv de discriminare. SCMD a luat decizia sa actioneze in justitie, in tara, impotriva Normelor de aplicare a legii, si la Strasbourg impotriva Legii declarate constitutionala. Facem precizarea ca Normele nu au fost inca publicate in Monitorul Oficial, fiind lasate la dispozitia celor interesati pentru sondarea reactiilor si a capacitatii de riposta.(intre timp au aparut n.n.)
 4. In paralel, SCMD va face contestatii argumentate pe aceasta tema la Presedintie, Guvern, Parlament, si le va prezenta mass mediei.
 5. In ultima instanta, avem pregatite si cele 3 (trei) procese juridice stabilite la Alba Iulia, pentru luna ianuarie 2011, daca vor aparea cupoanele de pensii recalculate.
 6. La propunerile divergente primite de la filiale sau de la membrii de sindicat, solicitam sa se aiba in vedere faptul ca pichetarile de dimineata pana seara, cu grupuri mici de reprezentanti, ar banaliza problema in plin razboi mediatic, iar discutiile cu calaii natiei sunt inutile. Preconizam actiuni de anvergura de acest tip, actiuni la care ii vom invita sa participe pe toti membrii si simpatizantii SCMD. In ceea ce priveste actiunile pentru 25 Octombrie, propunem ca “”marea muta”” sa iasa si ea in uniforma, intr-un mars al tacerii, depunand coroane mortuare la presedintie, MApN, MAI, Ministerul de Justitie si Prefecturi. Solicitam tuturor Birourilor Operative sa vina cu propuneri, sa popularizeze si sa pregateasca de pe acum aceasta actiune.
 7. In ceea ce priveste propunerile de reactivare in media, solicitam tuturor filialelor sa intensifice atacurile in media impotriva consecintelor Legii sistemului unitar de pensii. Membrii Comitetului Director au demarat deja discutii privind participarea pe aceasta tema la unele dintre posturile radio si TV cu acoperire nationala. Vom pune la dispozitie materiale scrise la toate redactiile si solicitam ajutorul filialelor in acest sens.
 8. Ii rugam pe membrii si simpatizantii SCMD care, in baza misiunilor avute in strainatate, au stabilit relatii de amicitie cu militarii straini, actualmente rezervisti, sa-i contacteze, alertandu-i, in scopul de a determina sindicatele si ONG-urile lor sa sprijine sub toate formele actiunile noastre, pentru ca altfel, aparand precedentul in Romania, aceleasi masuri vor putea fi luate in tarile lor, impotriva lor.
 9. In ceea ce priveste demersul privind recalcularea actualelor pensii militare, conform Legii 90/2007, SCMD va notifica in aceasta saptamana Directia Finaciar Contabila/MapN pentru rezolvarea de indata a situatiei membrilor de sindicat. Notificarea se va constitui in plangere prealabila in justitie in cazul nerezolvarii in termenul legal de 30 de zile.

27.07.2010COMITETUL DIRECTOR AL SCMD

21 răspunsuri to “Sindicalistii militari intra in razboi cu puterea portocalie. Pricina e Legea 119/2010”

 1. ELENA Says:

  @Plano10
  Cred ca deasupra titlului trebuia pusa HG care se refera la metodologia de recalculare a pensiilor pentru categoriile prevazute la lit. a si b de la art. 1 din Legea 119/2010. Nu de alta, dar sa nu creada lumea altceva!…

  • plano10 Says:

   @Elena
   Nu ar strica daca la demersul vostru se vor alatura si celelalte categorii de pensionari „speciali”.
   HG este efectul. Cauza este L 119/2010>

   • ELENA Says:

    Pai ia-o si tu … logic si cronologic!
    Ei vor iesi in justitie inaintea noastra, ca au termenul cu mult mai scurt, noi avem 5 luni. Am discutat cu ei si, evident, ne vm sprijini reciproc. Lucru firesc, dealtfel!

 2. T_REX Says:

  Merita incercat

  Firma americana de sondaje de opinie (Alpha Market Research, Inc. Phone:(702) 347 6767 Address:3651 Lindell Road :Suite D317 Zip:89103 City/Town:Las Vegas State/Province:Nevada Country:United States) isi va incepe activitatea din 1 septembrie 2010 si cauta colaboratori din intreaga lume.

  Acum totul este gratuit si merita sa incercam .In curand va fi si in Limba Romana daca reusim ca echipa din Romania sa fie destul de mare ca sa merite efortul traducerii.

  NU TREBUIE SA VINDEM SAU SA CUMPARAM NIMIC CI DOAR SA RASPUNDEM LA SONDAJE SI SA ADUCEM ALTI COLABORATORI

  Sunt doua tipuri de castiguri:

  Castig activ -obtinut din munca fiecaruia raspunzand la sondaje pe diferite domenii alese de fiecare (depinde de fiecare cate ore aloca acestui domeniu)

  Castigul pasiv –obtinut dintr-o cota ce revine fiecaruia care reuseste sa aduca in sistem si alti colaboratori (denumita echipa)

  Daca consideri ca este valabil si pentru tine trebuie sa urmezi urmatorii pasi:

  Pasul 1 -copiaza linkul (sau da direct click pe el)
  http://www.websitetester.biz/index.php?lang=en&ref=4ba5429eed69210d99c91337f006cef9

  Pasul 2- creeaza-ti un cont propriu.Dai Login si Va aparea fereastra ta personala cu un tabel cu echipa intreaga si echipa ta.

  Poti sa alegi ce limba iti convine ca sa citesti mesajul pentru tine

  Aici vei gasi si linkul tau pe care il trimiti la prieteni. Adica faci ca si mine

  In acest moment eu am 9 persoane in echipa si firma ma informeaza ca voi avea un venit de 321 Dolari (asta dupa ce va incepe activitatea pe 1 septembrie).

  Eu zic ca-i bine daca se tin de cuvant.

  Firma nu s-a hotarat cum va face plata dar a pornit un sondaj ca sa vada care este cea mai solicitata modalitate

  Please go to http://www.websitetester.biz/payment.htm and let us know as soon as possible.Va urez succes ! Chiar merita sa incecam! Nu avem ce pierde

  Thank you for participating in our survey to find the best payment options for our Website Tester project.

  Don\’t forget to build your team whlie our project is in pre-launch. Spread your ref-link but DO NOT SPAM!

  To Your Success,

  your AMR Team

 3. Cand vor pleca pensionarii si taranii din tara « Hai ca se poate! Says:

  […] Ei au aparut din prostia unora dintre noi, din lenea si nepasarea celor care nu au iesit la vot, din… Puterea lor se bazeaza pe frica si lipsa noastra de reactie. Ei se hranesc din slabiciunile noastre. Daca noi toti devenim responsabili ei nu vor mai supravietui […]

 4. Iovan Says:

  Nu ar fi lipsit de interes sa fie postata si Hotarirea Curtii Constitutionale care se refera la faptul ca daca pensiile recalculate sunt mai mici decit cele actuale se pastreaza in plata cele mai mari (nu stiu numarul hotaririi)

  • plano10 Says:

   Am mai spus ca mai intai era vorba de o prevedere expresa a Legii 19/2000 pe care CCR a folosit-o pentru a respinge o cerere de neconstitutionalitate

   • ELENA Says:

    Aveti dreptate – avem si decizii ale CCR cu acesata opinie! Dar, in Ro, jurisprudenta NU ESTE RECUNOSCUTA CA IZVOR DE DREPT!
    Ceea ce ma deranjeaza e ca nu vad niciunde reluata acea prevedere din L 19/2000, cu referire la cuantumul rezultat in urma recalcularii…

   • plano10 Says:

    @Elena
    Art.180, alin (7) din L 19/2000

    Art. 180. – (1) La data intrarii in vigoare a prezentei legi
    pensiile de asigurari sociale de stat, pensiile suplimentare, pensiile de asigurari sociale pentru agricultori, stabilite pe baza legislatiei anterioare, precum si ajutoarele sociale stabilite potrivit legislatiei de pensii devin pensii in intelesul prezentei legi.
    ).
    (7) In situatia in care cuantumul pensiilor, stabilit conform alin. (6), este mai mic decat cel stabilit in baza legislatiei anterioare, se pastreaza in plata cuantumul avantajos.

    Aceasta prevedere nu mai este reluata in legea unitara a pensiilor, in curs de adoptare.
    Cum Legea 119/2010 stabileste ca legea cadru este L 19/2000, prevederea din art 180 ar trebui sa se aplica si platii pensiilor recalculate pentru categoriile art 1 lit. c)-h)… de la 1 septembrie.

 5. T_REX Says:

  cu tot respectul ,toate chestiile astea prin justitie sunt frectie la un picior de lemn.tot ceea ce conteaza acum,este lupta care pe unde poate pentru a determina introducerea L119(cu cat mai multe imbunatatiri) ca si capitol separat(pt.militari si politisti) in legea unitara care urmeaza a fi adoptata.avem toate premisele:este la moda contributivitatea-? avem;este nevoie de vointa politica? avem-psd+pnl+oastea lui Oprea+minoritati(Mircovici cu ai lui bulgari).pe langa ce are L119 daca se mai reuseste sa se introduca si norm. de hrana in solda bruta cred ca ar fi ok. AMBITIILE PROSTESTI NE VA COSTA MULT SI DIN PACATE PE TOTI

  • plano10 Says:

   Si daca taci crezi ca vei obtine vreo induplecare a politicului?
   Oricum, e greu de presupus ca legea unitara va parcurge in luna septembrie toate etapele adoptarii.

   • T_REX Says:

    nu am zis sa tacem.am sugerat sa actionam in aceasta directie.din punctul meu de vedere ofera cele mai bune sanse de a reusi

 6. micutzul Says:

  @ T-REX

  Daca fiecare lupta pe unde poate, e frectie. Trebuie sa ne unim toti, specialii, si sa planificam lupt in cele mai mici amanunte. Trebuie loviti acum fiindca sunt slabi. Vor fugii ca sobolanii.

 7. Cineva Says:

  Voi pensionarilor discutati la masa de sah iar noi care am ramas trebuie sa rascolim arhivele sa va recalculeze pensiile. (toate!!!!!!!!) E corect?

 8. Irina Zaharia Says:

  MILITARII CAUTĂ PUTEREA
  http://militariicautputerea.blogspot.com/2010/10/militarii-cauta-puterea.html

 9. ene emilia Says:

  mie mi-a sosit decizia de recalculare, din 1622 lei brut a ramas 1431, si as dori sa o contesc, daca putteti sa ma indrumati ce pasi exact trebuie sa urmez

 10. ene emilia Says:

  Mie mi-a sosit decizia de recalculare, din 1622 lei brut, a ramas la 1431 lei brut, si as dori sa o contest, va rog, indrumati-ma care sunt pasii de urmat

 11. Advocaat Almere Says:

  Advocaat Almere…

  Sindicalistii militari intra in razboi cu puterea portocalie. Pricina e Legea 119/2010 « Plano10's Blog…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: