ANI – o fata batrana care seamana cu Monica Macovei


 
 
 
 

ANI... sub acoperire la ...UE

ANI a fost initiata de Guvernul Nastase, in procesul  de negociere a aderarii  la UE, sub denumirea de Consiliul Naţional de Integritate,  organism autonom, cu personalitate  juridică, supus  controlului Parlamentului.

In 2005 a venit la putere ALIANTA DA, cea a lui Basescu si Tariceanu. In lipsa de alti specialisti, au numit la Justitie o doamna din „Societatea Civila”, morocanoasa si razbunatoare pe toti cei care nu-i facusera curte  politica  si civica  in perioada anterioara.

Monica a fortat guvernul mandrului Tariceanu sa-si asume raspunderea pe o Strategie de reforma a Justitiei, prin care urma sa se combata coruptia cu mijloace extraprocedurale si a rebotezat Consiliul in Agentie, scotand-o de sub controlul Parlamentului. I-a fixat competente guvernamentale paralele cu ale altor organisme cum ar fi Garda Financiara, ANAF si Curtea de Conturi.

CCR a declarat neconstitutionale, in mai multe randuri, unele prevederi ale legii de functionare a ANI, insistand ca aceasta agentie sa ramana un organ de constatare a faptelor de coruptie ale demnitarilor. A declarat neconstitutionale atributiile ei in domeniul realizarii actului de Justitie. 

Mamaia  celibatarei ANI si-a pierdut functia de ministru, dar, protejata de Base si de populari europeni ca Frattini, a acces in demnitati europene. De la acea inaltime a tunat si fulgerat pe toate canalele PPE impotriva celor care i-au taiat coltii de Dracula dragei sale… si a lui Base, ANI. 

Intre timp, Basescu a devenit un paria al UE.

Nu cunosc prea multe europenii despre  ANI; daca e nou nascuta, celibatara  sau fata   batrana. 

Stiu, in schimb,  ca regimul Basescu este unul in care nu se mai  respecta  nici  conditiile politice de aderare la UE.

Au gasit pretext de a da bobarnaci Romaniei, luand de bune vorbele frustratei Monica si desele referiri critice ale lui Base privind incercarile parlamentarilor, nu numai ai opozitiei,   si ale CCR de a-i da o fata mai democrata dragei lor ANI.

UE face un adevarat rechizitoriu la adresa regimului Basescu. Acesta, las, se ascunde sub poalele dragii sale ANI. De aici, privind in sus, maraie incruntat  impotriva  celor  care vad in ANI o femeie de moravuri usoare, de care se foloseste si Comisia Europeana .

Reclame

3 răspunsuri to “ANI – o fata batrana care seamana cu Monica Macovei”

 1. Pe cand o exorcizare transmisa in direct? « Hai ca se poate! Says:

  […] Gara pentru noi, Florin Matei, Ioan Usca, Ioan Sorin, KinR, Marcus, Mirela, Natasa, Orfiv, Tavi, Plano, Pro Atitudine, Razvan, Societate, Supravietuitor, Teo, World of Solitaire, […]

 2. Incertitudini Says:

  Lectura m-a dus cu gândul la două situatii, aparent, fără legătură.
  Se povestește că, amenințat de turci, după infrângerea de la Stănilești, Dimitrie Cantemir a reușit să trecă granița , la prietenul său, țarul Rusiei, ascuns sub poalele incăpătoare ale unei doamne.
  Eminescu , in ScrisoareaII vorbește despre o altă ipostază a acelorași haine.
  ”Iar cărările vieţii fiind grele şi înguste,
  Ei încearcă să le treacă prin protecţie de fuste..”

  • plano10 Says:

   Era normal ca in sensibilitatea ta sa vezi dimensiunea literara a ascunsului sub poale. Din pacate aici avem de-a face cu dimensiunea politica a acestui viciu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: