Boc amana recalcularea pensiilor speciale.


Nu stiu cine trebuie sa scrie Metodologia....

Legea 119/2010 fixeaza un termen de 15 zile de la intrarea in vigoare pentru emiterea Normelor de aplicare, norme ce vor fi aprobate prin HG.

Termenul fixat de lege a expirat ieri. O jumatate de Metodologie, pentru specialii de la literele c)-h), este publicata sub forma de proiect pe site-ul Ministerului Muncii.

Data publicarii Normelor in MO este importanta pentru ca de atunci incepe sa curga termenul de o luna pentru recalcularea pensiilor de la literele c)-h) si cel de 5 luni pentru recalcularea pensiilor militarilor si politistilor.

Legea 119/2010 nu a stabilit cine va emite normele  de aplicare. A stabilit  numai ca vor fi aprobate prin HG. Chestie de incultura in tehnica de legiferare. 

Se pare ca, abia acum, Casele de pensii militare au constatat ca nu stiu de unde sa ia soldele militarilor, mai ales ale celor care au activat in urma cu mai bine de 50 de ani, pentru a le calcula punctajul mediu anual. Dupa cum se stie militarii nu au avut niciodata carte de munca.

Ca de obicei, neprofesionistii mai intai taie si apoi masoara.

Reclame

8 răspunsuri to “Boc amana recalcularea pensiilor speciale.”

 1. plano10 Says:

  Au aparut si numerele Monitorului Oficial de azi.
  Nu este publicata HG de aprobare a Normelor de recalculare.

 2. Incertitudini Says:

  Poza e de zile mari…

 3. plano10 Says:

  Nici astazi n-a fost publicata Metodologia in MO!

 4. De ce are o problemă preşedintele cu recentul raport al UE? « Hai ca se poate! Says:

  […] acest articol si: Natasei, Ana Usca, Caius, Ioan Usca, Ioan Sorin, Marcus, Orfiv, Plano, Societate, Elisa, Teo, Corina,  Supravietuitor, Gara pentru noi, Aliosa, […]

 5. plano10 Says:

  Astazi, MO nu a avut ce publica!

 6. Pupaza din tei Says:

  Domn Walter, presupunerea dumneavoastră privind imposibilitatea cunoaşterii soldelor militarilor de către Casele de pensii militare este eronată. Fiecare militar are o fişă unică în care sunt trecute cu lux de amănunte fucţiile prin care a trecut, clasele sau coefiicienţi de încadrare şi gradele pe care le-a avut, periaodele în care s-a aflat într-o anumită stare şi chiar baza legala a numirii sau avansării. Până şi îndemizaţiile de conducere şi salariile de merit sunt menţionate în fişă. Ceea ce rămâne de făcut Caselor de pensii este să înlocuiască clasele sau coeficienţii de încadrare şi gradele cu soldele legale fiecărei perioade. Ori aceste cifre le deţin cu certitudine, căci ele se emiteau prin Dispoziţii ale Direcţiilor financiare cărora sunt şi în prezent subordonate Casele de pensii militare.
  Lăbăreala asta cu necunoaşterea soldelor fiecărui militar este făcută pentru a mări bătaia de joc la adresa militarilor pensionari, prin punerea lor pe drumuri pe la CMJ-uri, unităţile militare pe unde au lucrat şi pe la Arhivele militare. În plus se vrea cu tot dinadinsul ca o mare perioadă de timp (2-5 ani) pensiile să fie plătite luând ca bază de calcul salariul mediu pe economie de-a lungul anilor, deci o mare economie, fie ea şi abuzivă, la bugetul de stat. Dacă tot se comite un abuz şi o samavolnicie la adresa pensionarilor militari, măcar să fie cât Everestul.

  • plano10 Says:

   Astazi a aparut si in MO HG nr 735/21 07 2010 de aprobare a Metodologiei.
   Banuiesc ca Metodologia a fost scrisa de specialistii din Casele sectoriale.
   Unii zic ca ar fi acea Fisa la dosarul de pensie, altii zic ca nu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: