Emil Constantinescu s-a autodenuntat ca in 1999 a facut trafic de influenta pentru ca Basescu sa nu fie arestat in Dosarul FLOTA!


                                            Caricaturi de personaje - Emil Constantinescu   Caricaturi de personaje - Traian Basescu

Emil: „V-am salvat marinarul sa nu se scufunde cu Flota!” 

”În perioada cînd dl.Traian Băsescu era ministru al Transporturilor, a început anchetarea dosarului Flota, iar în 1999 a fost gata prima expertiză, care îl găsea responsabil pentru o uriaşă fraudă, de aproape 300 de milioane de dolari. Acea expertiză a fost trimisă Parchetului General” a spua luni fostul şef al statului, la emisiunea News Magazine, de la Antena 3.

Constantinescu a dezvăluit că, în acel moment, s-a pus problema arestării lui Băsescu şi a aducerii sale la Parchet, cu cătuşe la mîini, dar că el a fost cel care s-a opus acestui show mediatic.

”M-am opus să nu se facă asta, adică fostul ministru al Transporturilor care apoi devenea primar general să fie adus în cătuşe, cu mare tam-tam mediatic, pe baza unei expertize care a durat trei ani. Am considerat în acel moment că interesul ţării, înainte de integrare, era să nu se spargă coaliţia de guvernare…Dl.Traian Băsescu era un personaj important al PD, partener important în coaliţie, s-ar fi produs o sciziune. Povestea a continuat, dar fără anchete, fără aducerea sa la Parchet, fără tam-tam, iar singurii care au cunoscut dosarul au fost cei incriminaţi, li s-a adus la cunoştinţă fără tam-tam”

Si Adrian Nastase a fost milos cu Traian Basescu, indicandu-le procurorilor sa trimita dosarul direct in instanta… daca tot nu l-au arestat preventiv …in cei trei ani cat au durat cercetarile.                     

Procurorii l-au trimis in instanta, dar, intre timp romanii l-au ales presedinte pe Basescu.

Dosarul s-a intors la procurori pentru un mic viciu de procedura. Rechizitoriul nu fusese semnat de Procurorul General, Botos. Suficient pentru ca Daniel Morar, deneaistul preaplecat,  sa blocheze dosarul FLOTA pentru perioada post Basescu!

Reclame

2 răspunsuri to “Emil Constantinescu s-a autodenuntat ca in 1999 a facut trafic de influenta pentru ca Basescu sa nu fie arestat in Dosarul FLOTA!”

  1. Avem un guvern autist « Hai ca se poate! Says:

    […] sterotip cu un vocabular foarte sarac – Ministrii guvernului Boc repeta obsesiv propozitii sau fraze pe care le aud la Basescu, cum ar fi: mogulii cei rai vor sa puna mana pe […]

  2. Ghita Bizonu' Says:

    Deci cam asata a fost anticoruptia lu Tzapu d’Ebil ….
    Insa in alte ocazii – imi aduc aminte cum Gheorghe Moaca Mica ( Mocuta adica) a tyot umblat dupa Temesan .. 3 anunturi facute la temebelizor si nici un prejudiciu ! Pana la urma abz – ptr ca sponsorizat cartea aia de o tot impartea Cosntantinescu si ca a pus niste maisni la dispozitia gubernului ( pai videanu primaru capilaei cu masina de la gubern cum era ? Si sponsorizarile politice facute de Camenco Petrovici ?). Pe fostu judecator nu-l durea disparitaia flotei 9 100 de ani de eforturi ale Statului Roman, inceputa de Carol I !) ci Primaria capitalei …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: