-Mogulii cuceresc R.MOLDOVA: mediatic


  

      

Dupa ce presedintele Basescu a pornit o adevarata cruciada pentru discreditarea investitorior  romani din mass media,    iata ca acestia au gasit o solutie interesanta de iesire din raza de vizibilitate a imprevizibilului presedinte, mutandu-si resedintele de afaceri in cel de-al doilea stat romanesc, R.Moldova.   

Dupa ce „JURNAL TV”-Televiziune pe Internet,  a prins o oarecare vechime la Chisinau, SOV a investit 4,5 milioane Euro in postul de televiziune „TV PUBLIKA ” pe care l-a inaugurat pe 06 04 2010, in zilele Pastelui. Televiziunea va fi sora mai mica a Realitatii TV din Romania.

Politica sa editoriala a inceput deja  sa fie  discutata la Chisinau, unii banuindu-l pe SOV ca este interfata unor interese occidentale,  care doresc astfel sa exporte democratia in Basarabia, altii critica biligvismul televiziunii pentru ca 20% din emisiuni vor fi transmise in limba rusa.  Altii contesta chiar denumirea  de Publika, scrisa cu k.

SOV a pus in conducerea  televiziunii importanti ziaristi care, anterior, au lucrat pentru BBC si Europa Libera: Maia Metaxa a fost corespondent BBC, Valeriu Cater a lucrat, din 2004, la biroul Chisinau al Radio Europa Libera, Anatol Caslaru si  Iulia Mihailova care  a coordonat programul in limba rusa, dedicat Transnistriei, la biroul din Chisinau al Radio Europa Libera.

      De retinut ca toate acestea se intampla concomitent cu cererea de insolventa  judiciara depusa in Romania de Realitatea Catavencu.

Nici mogulul Patriciu nu se lasa mai prejos. Ziarele Adevarul si Clik vor fi editate si la Chisinau. 

Dincolo de interesele de afaceri, sunt de apreciat cei care investesc in media din Basarabia.  S-ar  echilibra, astfel,  imensa influenta a Rusiei in presa de la Chisinau.

Asta da sprijin pentru fratii nostri basarabeni! Este mai consistent decat tot ce au facut guvernele de dupa 89 pentru pastrarea limbii si traditiilor romanesti in Basarabia.

 

 

                                                

Reclame

Un răspuns to “-Mogulii cuceresc R.MOLDOVA: mediatic”

  1. plano10 Says:

    Opozitia tinerilor de la Chisinau fata de aparitia ziarului Clic in Basarabia?
    http://cubreacov.wordpress.com/2010/04/09/noua-generatie-spune-nu-reivistei-pornografice-click-a-lui-dinu-patriciu/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: