-PENSII MILITARE: Guvernul Boc indeamna militarii sa devina revolutionari!


Doi ministri  base-n boci se incontreaza in mass media pe tema pensiilor militare. Diavolul zice ca scad doar pensiile de peste 3000 lei… in timp ce ministrul MAI-ist pus la M Ap N  zice, bazat pe simularile avizate ale Caselor Militare de Pensii, ca vor scadea toate pensiile militare, unele chiar cu 70%.

Tind sa-i dau dreptate lui Gabriel Oprea ca vor fi micsorate toate pensiile militare pentru ca una e sa iei ca baza de calcul ultimul salariu inainte de pensie si alta e sa stabilesti  baza de calcul  printr-un puctaveraj rezultat din introducerea in ecuatie a intregii perioade  de activitate a militarilor, fie ei ofiteri sau subofiteri.

Boc sare si el, mintind, in apararea lui Seitan, dar nu indrazneste sa-l infrunte pe Oprea de Pipera, pentru ca se poate trezi din nou pe jos. Nu ca in emisiunea lui Gheorghe, ci trantit in Parlament, ca in toamna. Asta e riscul sa te joci cu cei care… si de forma se numesc independenti.

Basescu tace pentru ca se simte cu musca pe caciula! Inainte de alegeri, la o intalnire cu reprezentantii Asociatiilor cadrelor militare si in rezerva  a promis, electoral, ca Guvernul nu se va atinge de Legea 164/2001 care reglementeaza in prezent pensiile militare.

Tace si bine face, daca Asociatiile militare chiar l-au crezut si au indemnat pensionarii militari sa-l voteze pe Comandantul Suprem.

Porumbelul cu pensiile militare nesimtite a zburat din gura base-n bocilor si nu-l mai poate nimeni prinde.

Singura solutie,  ca sa nu mai fi acuzati ca primesc pensii nesimtite, este ca pensionarii militari sa se faca REVOLUTIONARI! :mrgreen:

Doar pensionarii revolutionari primesc cu sacii pensii recalculate si nu indrazneste nimeni sa le spuna ca au pensii nesimtite.

Concluzia vine de la sine!

UPDATE 23 04 2010, din Gandul

Dupa intalnirea de taina Boc,Oprea, Seitan

„Sursele” lui  Gabriel Oprea: o pensie de 2.077 lei ar ajunge la 992 de lei

Ei bine, aflând de declaraţia „surselor” lui Şeitan de ieri dimineaţa, „surse” militare au ripostat, susţinând că, dimpotrivă, miercuri seara s-a demonstrat că Oprea a avut, în mare parte, dreptate: 91% dintre cele 82.000 de pensii militare ar urma să scadă, respectiv 88% din cele 156.000 de pensii din întregul sistem de Apărare, ceea ce înseamnă că, implicit, majoritatea pensiilor mici, de până în 3.000 de lei, ar fi afectate.

De altfel, numai prin eliminarea sumelor acordate persoanelor decorate cu Ordinul „Meritul Militar”, pensiile acestora vor scădea cu 10%-20%”, a arătat Oprea, citat, cum spuneam, de surse militare.

Reclame

22 răspunsuri to “-PENSII MILITARE: Guvernul Boc indeamna militarii sa devina revolutionari!”

 1. mos alecu Says:

  Promisiunea ‘ferma’ a presedintelui Basescu , inainte de alegerile din toamna trecuta , nu a fost facuta in fata unor asociatii de pensionari militari.
  Promisiunea respectiva a fost facuta in fata cadrelor de conducere ale armatei,cu ocazia unei intruniri de la Statul Major General. Deci nu in fata unei adunaturi de ciumeti , ci in fata celor cu mari raspunderi in domeniul militar.

  • plano10 Says:

   Aia se intampla pe la jumatatea lunii noiembrie, cu o saptamana inainte de primul tur:
   Din STENOGRAMA discuţiei dintre preşedintele Băsescu şi militari, după ce presa a fost dată afară din sală cu tot cu microfoane

   „Gata? Sîntem numai între noi? între noi bărbaţii? Domnilor generali, ofiţeri, subofiţeri, angajaţi civili ai Statului Major General vreau să vă spun doar două cuvinte, nu va dura mai mult de un minut.

   ….Şi mai este un lucru care mărturisc că ma deranjează: dezbaterile pe tema pensiilor militare. Sînt opinii diferite, unii spun că sînt militari în rezervă care pierd la pensie. Militari nu fac parte dintr-un sistem privilegiat de pensii, este un sistem de pensii militare, deci n-au de ce să se considere în zona privilegiaţilor. Ca atare, vă asigur că dacă acestă lege (va ajunge) într-o forma care pune sub semnul întrebări menţinerea pensiilor ofiţerilor în rezervă o voi trimite înapoi la Parlament pentru a fi discutată şi pusă în regulă. Nu exclud posibilitatea să cer revenirea la un sistem de pensii militare aşa cum sînt aproape în toate statele NATO. Deci în ceea ce priveşte sistemul de pensionare lucrurile încă sînt departe; e mai mult dezbatere decît realitate. (…) Pensiile militare nu pot fi afectate.”

 2. NELA BATARU Says:

  Ministrul Oprea a spus un adevar, adica ceva bazat pe un text de lege, fie si sub forma de proiect: daca legea pensiilor va ramane in forma aceasta (care e acum la senat), toate pensiile militarilor si politistilor se vor diminua. Cei care mint sunt Boc si Seitan. Ei nu au niciun temei legal pentru declaratia ca pensiile sub 3.000 lei nu vor fi afectate. Chiar ma surprinde faptul ca un profesor universitar (de dr. constitutional), care stie ca orice afirmatie, daca nu e sustinuta de un text de lege, e nula, vine in fata noastra cu astfel de chestii. Chiar ne crede pe toti tampiti? Partea proasta e ca la unii… chiar tine! Si tine chiar la unii militari in rezerva. Dupa ce a ajuns sa ne imparta, prin legea 329/2009 intre „cei de la stat” si „cei de la privat”, „cei care cumuleaza” si „cei care nu cumuleaza”, apoi „cei activi” si „pensionari nesimtiti”, iata-ne acum impartiti in „cei cu pensii sub 3.000” si „cei cu pensii peste 3.000.”
  Important este sa ramanem lucizi (adica sa nu innebunim!) si sa alegem calea cea mai buna pentru a ne rezolva problema (JUSTITIA? CEDO?) .

  • plano10 Says:

   Nu numai recalcularea va afecteaza, @Nela Bataru, ci si procedura de indexare cu inflatia.
   Actuala lege prevede ca pensiile militare se actualizeaza ori de cate ori se modifica valoarea coeficientului de referinta sectoriala, functie de care se stabilesc soldele activilor.
   Se va ajunge din nou ca militarii care ies la pensie dupa adoptarea legii unice sa aiba pensii mai mari decat vechii pensionari.

 3. Daca nu aduci laude guvernului inseamna ca dezinformezi « Hai ca se poate! Says:

  […] crede domnul prim-ministru Emil Boc ca o sa se intample in timpul emisunii de 30 de minute pe care si-o doreste la […]

 4. Capitan(rez.) Androne Constantin Says:

  Personal , cu toate ca am incercat sa ma informez in detaliu , asa cum fac militarii de regula , acum nu mai inteleg nimic .

 5. Tanase Florea Says:

  azi 11.01.2011 am ridicat pensia militara (este sub 3.000 ron ) si este mai mica cu 40% fata de cea din decembrie 2010 din ce am inteles in momentul intrarii in vigoare a noii legii a pensilor voi mai pierde pana la 29 % din actuala pensie , deci fata de dec 2010 o reducere cu 70% a pensiei .oare voi putea trai cu 89 de ron pe luna ?!!

 6. nasti1451 Says:

  doresc sa fac o precizare privind aceata hartuire a pensionarlor si anume, deschiderea de actiuni in instanta in toate localitatile tarii unde exista trbunale impotriva primului ministru, ministrului MApN,, minstrului MAI si pentru a raspunde penal, material,etc.. Ajungand cetateni obisnuiti vor trai in mod real situatia stresului si riscului de a perde tot ce au” agonisit” .Astfel prevenim posibiliatea parasirii tari si a refuzului obtinerii repatrierii pentru genocidul ce l-au produs conform afirmatiei lor de inlaturare din sistem a unei persoane din sapte . .

 7. un civil Says:

  Pentru cine n-a vazut aseara … cam de la mintul 40 … tare de tot….

  http://inregistrari.antena3.ro/view-13_Jan-2011-Sinteza_Zilei_cu_Mihai_Gadea-12.html

 8. un civil Says:

  ….ce primeste raspuns ANCMRR …ca toti sunteti militari …

  Aici gasiti textul lizibil … http://www.ancmrr.ro/comunicate/Raspuns%20mem%20Min.%20Muncii.pdf
  C~’itre
  ASOCIATIA NATIONALA A CADRELOR MILITARE iN REZERVA SI · iN RETRAGERE „ALEXANDRU lOAN CUZA”
  Domnului general (r), profesor universitar doctor Mihai lliescu, pre~edinte
  Memoriul dumneavoastra, adresat primului ministru, referitor la recalcularea pensiilor militare, a fost repartizat spre analiza ~i solulionare Ministerului Muncii, Familiei ~i Protectiei Sociale.
  Mentionand, Inca de la Inceput, Inalta stima ~i consideratie de care se bucura asociatia condusa de dumneavoastra, care are 0 larga reprezentativitate ~i a dobandit statut de utilitate publica, va asiguram ca solicitarile care au mcut obiectullnemoriului au fost abordate cu atentia ~i respectul cuvenit.
  In acest context, va comunicam ca, potrivit prevederilor constitutionale, Guvernul asigura realizarea politicii interne a tarii, potrivit programului sau de guvernare acceptat de Parlament care este organul reprezentativ supren1 al poporului rOinan ~i unica autoritate legiuitoare a tarii.
  Avand calitatea de putere executiva, Guvemului nu ii este permis sa dispuna suspendarea aplicarii unor articole de lege, a~a CUll1 revendicati in cazul Legii n1′. 119/2010 privind stabili1″ea unor 711asuri in dOlneniul pensiilo1′ ~i nici sa considere in vigoare prevederile unei legi abrogate, a~a cum se solicita referitor la Legea nr. 164/2001 p1″ivind pensiile militare de stat, act normativ abrogat in stricta conformitate cu procedura legala. Dimpotriva, potrivit Constitutiei, Guvemul trebuie sa se conformeze prevederilor legale ~i sa dispuna masuri pentru organizarea executarii legilor.
  Si In ceea ce prive~te respectarea hotanlrilor judecatore~ti pronuntate in contencios administrativ, referitoare la unele prevedereri ale Hotardrii Gz{\’ernului n1″. 735/2010, Guvernul va actiona potrivit prevederilor legale.
  Astfel, potrivit art. 23 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului adnlinistrati1\ „‘hotanlrile judeea.tore~ti definitive ~i irevoeabile prin care s-a anulat in tot sau in parte un act administrativ cu earaeter nonnativ sunt general obligatorii ~i au putere nUl11ai pentru viitor. Acestea se publica obligatoriu dupa Inotivare~ la solicitarea instantelor~ in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, sau~ dupa caz, in lTIonitoarele oficiale ale judetelor ori al municipiului Bueure~ti, fiind seutite de plata taxelor de publieareY Deoeamdata nicio hotarare judecatoreasea referitoare 1a Hotararea Guvernului nr. 735/2010 nu se atla in aeeasta situatie.
  In alta ordine de idei, va reamintim ea, potrivit unui cOlnunicat Agerpres. din 9 deeembrie 2010, reprezentantu1 Ministerului i\pararii Nationale a reafinnat ca pensionarii eu 0 eariera militara comp1eta, care au prilnit 0 pensie de pana 1a 3000 lei~ nu vor avea pensiile seazute prin recaleulare.
  Va asiguranl donmule general ea Ministerul Muncii~ Fan1iliei ~i Proteetiei Sociale are disponibilitatea neeesara pentru a coopera pennanent cu asociatia pe care 0 conduceti ~i, intotdeauna, va trata cu deferenta annata, una dintre institutiile care se bucura de 0 ineredere deosebita in randul populatiei.
  Cu stima,

  ….semneaza un inlocuitor al Secretarului General….
  Ce trebuie facut ca Guvernul sa respecte Hotararea judecatoreasca ?! Trebuie publicata la cererea instantei, in Monitorul oficiap sau Monitoarele judetelor .
  Guvernantii daca nu vad scris in Monitor …fac ce VOR !

 9. vasy Says:

  eu sunt activ de ce nea taiat boc salariile

 10. PANI HACITIN Says:

  Guvernul si-a atins scopul. Au disparut pensiile speciale, mai putin ale magistratilor. Daca recalculau pensiile intr-un termen realist, iar cele cu drepturi mai mici decat in prezent, ramaneau plafonate pana cand indexarile si maririle le egalau, nu se supara nimeni!
  Un sergent si un marinar isi bat joc de onoarea cadrelor militare in rezerva!
  Cea mai grava minciuna politica a acestui an a fost insa adoptarea in Camera Deputatilor a Legii Pensiilor, cu 170 de voturi pentru, in conditiile in care in sala erau doar circa 80 de parlamentari. Minciuna de onoare. Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, anunţa acum o lună şi jumătate că îşi va da demisia dacă pensiile militarilor vor fi diminuate. Generalul în rezervă a bătut eroic cu pumnul în masă – „Nu mă mai pot uita în ochii colegilor mei!” -, dar când a venit momentul să fie de acord în Guvern nu doar cu scăderea pensiilor, ci şi cu cea a salariilor militarilor, nici nu a protestat şi nici nu şi-a dat demisia. DOMNULE BASESCU NU AM PRIMIT UN MILIARD DE LEI NU AM VRUT SA FIU PENSIONAR MILITAR AM PRIMIT DOAR 100 MILIOANE LEI IN MEDIE ATI UITAT DE OUG7 SI DE ZVONISTICA DIN ACEA PERIOADA ???????? MINCINOSULE DEMAGOGULE

 11. george Says:

  Am luat salarii compensatorii in suma de 22000 lei in 2002.O sa-i cer restul Comandantul suprem (78800)lei.Ce bine !voi iesi din saracia in care m-a varat politica inteleapta a guvernului Basescu-Boc)

 12. PANI HACITIN Says:

  Sper ca nu face referire la cei care au fost disponibilizati prin desfiintarea unitatilor militare si fortati sa pensioneze la 50 de ani . Acestia au pensii mult sub cat au avut salariul acum 5 ani cand au fost scosi la vatra , multi au copii in scoli , facultati . In ultimii ani de comunism si primii de ” libertate ” au fost in puterea varstei si cai de bataie pentru cei care acum au PENSII CU ADEVARAT SPECIALE

 13. PANI HACITIN Says:

  Pensiile judecatorilor, politistilor, procuroilor, militarilor, aviatorilor, scafandrilor, minerilor, etc. fac parte din raporturi de drept procesual al muncii, pe baza unor conventii speciale, ce comporta riscuri de pierdere a vietii, sanatate, suprastress, etc. Ori daca la angajare, statul s-a obligat sa aprecieze meseria de risc, cu o pensie speciala, acum cine poate insela pe acei pensionari, printr-o lege speciala. Nu cred ca este moral si legal.

 14. PANI HACITIN Says:

  – in toate tarile dezvoltate sistemul de calcul al pensiilor militare prezinta particularitati fata de cel al pensiilor civile; – baza de calcul a pensiilor militare – valoarea soldei din ultima luna de activitate/media soldelor pe ultimele trei sau sase luni si de vechimea integrala în armata, vârsta standard de pensionare. Bazei de calcul rezultate i se aplica un procent cuprins între 75-80%. In Romania acest procent este de 60%;

 15. PANI HACITIN Says:

  In toate statele membre NATO si Uniunii Europene, militarii au un sistem special al pensiilor. Cum noi suntem membri ai celor doua , este normal sa ne aliniem si in acest sens. Mai este vorba si de principiul dreptului castigat. Pensiile au fost acordate in baza unei legi. Cuantumul pensiilor militarilor este redus. Pensia medie nu depaseste 1800 lei. Pe ce baza sunt acestea considerate nesimtite? Mai exista principiul neretroactivitatii aplicarii unei legi.

 16. plano10 Says:

  @Pani
  Nu mai comenta aci ca nu te citesti nimeni.
  Blogul s-a mutat pe adresa indicata in ultima postare.
  Te astept!

 17. PANI HACITIN Says:

  Este normal ca cei care au picat la examenele la institutii militare, desi si-ar fi dorit sa aiba aptitudinile necesare si sa devina ofiteri, acum sa se razbune nejustificat pe cei care au reusit sa faca o cariera adevarata din armata, politie, servicii, aviatie, pompieri etc… Cosmin Guse este unul dintre acesti frustrati, care a preferat fustele gen Lavinia Sandru, decat cariera militara de care probabil nu a fost in stare… Este la fel de adevarat ca dupa porcaria din 1989 au partuns in institutiile amintite mai sus impostori sau copii de impostori cu pile mafiote sau politice, care au facut unele dintre cele mai ciudate facultati, apoi au fost incadrati cu grade exagerat de mari, profitand de legi antinationale ! In timpul PSD-ului, in politie si servicii erau mai multi generali decat capitani sau maiori ! Smecherii promovati de mafie si politicieni erau angajati cu grade de lt.col. sau colonei, pe functii bune, inventate pentru ei peste noapte, apoi, pecte cateva luni, te trezeai cu generali la 36-42 de ani, cu salarii, prime si apoi pensii rapide imense.Oameni buni ! Din respect pentru Romania si aparatorii ei faceti diferenta intre militarii adeverati cu scoli , academii si cariere militare si intre parvenitii care i-au sufocat, sfidat si molestat pe ceilalti militari de calitate care au fost exclusi incet-incet, in favoarea asa-zisului SANGE TANAR nepregatit si cu pile politice !

  Esti un nemernic Cosmin Gusa! Te-ai intrebat vre-o data care a fost viata acestor oameni care si-au inceput cariera militara de la 14-15 ani (cand tu erai pe maidan ?), cat timp si-au petrecut alaturi de copii, familie ??? Ca somnul lor era doar unul de veghe indiferent de regim ? Ca in orice moment trebuiau sa raspunda “prezent” la orice ora din zi sau noapte ? Cu ce drept vii tu acum sa-i judeci ? Daca ei nu au facut nimic pentru tara asta , ce-ai facut tu , om politic de nimic ? Rusine si sa dispari din emisiunile TV. si din viata politica ! . Singura data in toata cariera mea de militar cand am vazut respect pt armata a fost in ’68.. Nu stie nimeni, ca eu stateam in cabina radarului ca sa asigur securitatea avioanelor in zbor si sa dirijez pilotii catre cei ce- ar fi cutezat sa treaca frontiera, constient fiind ca in orice moment sovieticii pot lansa o racheta care sa se ghideze dupa undele radarului si sa il faca praf odata cu mine Oare pt ce mi-am riscat viata si acum am insomnii si stau nopti in sir cu ochii in tavan si cu ginduri invalmasate in cap? Si acum mai am cosmaruri si visez acele nopti de groaza si de teama! Ca sa fiu facut nesimtit de unii care au stat prin circiumi, ori in patul unor parasute, a celor care au huzurit la caldura in timp ce eu m-am ales cu boli cronice foarte grele, pe care cei “civilizati’ le asimileaza bolilor profesionale? Domnul GUSA nu va intelege faptul ca eu, la virsta de 23 de ani am fost trimis la moarte in mod deliberat si ca am acceptat sa merg fara sa cricnesc, constient fiind de consecinte…aveam in aer pilotii – acum desconsiderati de toti si dezonorati cu apelativul de nesimtiti! Ca si mine ei isi riscau viata si trebuia sa le asigur securitatea zborului, sa ii feresc de eventualii atacatori si sa ii aduc in viata si siguranta la aterizare!” ! INVIDIA SI STUPIDITATEA NE FAC VIATA AMARA ….AMARA ….

 18. Click Here Says:

  Hello! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months
  of hard work due to no data backup. Do you have any methods to protect against hackers?

 19. Haarausfall stoppen Says:

  Hi colleagues, how is the whole thing, and what you would
  like to say concerning this article, in my view its really remarkable in favor of me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: