-Eliminarea imunitatii presedintelui


Presedintele Basescu a convocat partidele la Cotroceni pentru consultari in vederea revizuirii Constitutiei. Abia acum intra si dansul in logica procedurala de revizuire.  Rezultatul referendumului din noiembrie este doar consultativ pentru Parlament. Urnirea procedurilor se poate realiza doar prin activarea unei Comisii parlamentare care sa puna de acord vointa majoritatii de 2/3 pentru tezele de modificare si intocmirea proiectului de lege de modificare  a Constitutiei.

Pentru ca in viitor sa nu ne mai aflam in situatia de a avea un presedinte suspect de coruptie sau cu dosare penale, suspendate pe motiv de imunitate constitutionala, se impune de la sine ca prima modificare a Constitutiei  sa elimine prevederile actuale referitoare la imunitatea penala a presedintelui pentru faptele de natura infractionala care nu au legatura cu exercitarea functiei de presedinte.

Ar fi suficient ca art. 72 din Constitutie, referitoar la imunitatea parlamentarilor, sa se aplice, in integralitatea sa, si presedintelui, nu numai alin (1)… ca in actuala reglementare.

Nu cred ca in atari conditii s-ar mai grabi Basescu sa revizuiasca Constitutia inainte de terminarea mandatului actual de cinci ani.

Are Parlamentul curajul, in acest fel, sa dejoace intentia presedintelui de a  transforma forumul legiuitor intr-o anexa a unui regim prezidential?

UPDATE 06 04 2010

Se pare ca presedintele vrea sa constituie o majoritate de 2/3 pentru revizuirea Constitutiei , fara PSD si PNL, cumparand cu bucata locuri de senatori si deputati.

Asta nu este coruptie?

DNA  le-a facut cateva dosare penale lui Nastase si lui Mitrea pentru ca ar fi facut numiri guvernamentale in schimbul unor foloase materiale.

Ce foloase primesc acesti parlamentari ca sa tradeze electoratul care i-a ales?

Update …21 04 2010

Guvernu` lui Basescu a trecut peste initiativa Parlamentului de constituire a unei Comisii de modificare a Constitutiei si a clocit un proiect de lege dupa pofta presedintelui de a transforma Parlamentul intr-o anexa a regimului prezidential.

Proiectul guvernamental nu sufla o vorba despre eliminarea imunitatii presedintelui. Din contra, o intareste.

UPDATE 22 04 2010

Ce spunea Basescu despre imunitati  intre cele doua tururi ale alegerilor.

Ziarul Financiar 26.11.2009 – 11:52 „Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca regreta ca nu a introdus o a treia intrebare la referendum, care sa vizeze eliminarea imunitatii pentru parlamentari, ministri si presedinte, dar ca spera ca aceasta masura sa fie introdusa la revizuirea Constitutiei, altfel face un nou referendum, informeaza Mediafax.

Basescu a apreciat ca romanii nu mai vor mentinerea imunitatii parlamentarilor, ministrilor si sefului statului, iar, daca anumiti oameni politici nu vor fi de acord cu acest lucru, va convoca o noua consultare populara ”

11 răspunsuri to “-Eliminarea imunitatii presedintelui”

 1. Patruzeci de mucenici « Gabriela Savitsky Says:

  […] 40. Plano 10 […]

 2. CLIO Says:

  Planorica, imi place e corecta problema pusa de tine!
  Nu vreau ca Geoana sa fie eliminat, nu merita!

 3. CLIO Says:

  Wow nu sunt Geonista, sunt realista!
  Cand este vorba de dreptate nu conteaza partidul, de acord?

 4. CLIO Says:

  Plano,chiar n-a mai scris nimeni?
  Sunt piaza rea?

 5. Daca nu Elena Udrea, atunci cine? « Hai ca se poate! Says:

  […] peste 4 ani, o sa spun raspicat: nu voi fi eu candidatul-femeie din 2014. Cariera mea politica, asa cum o vad eu, este undeva la inceputul sau. Si ca orice inceput, consider mai potrivit sa construiesc ceva […]

 6. Udrea ne anunta ca nici usturoi nu a mancat si nici gura nu ii miroase « Hai ca se poate! Says:

  […] ministru spune ca primeste aceste solicitari pe blog, prin scrisori si chiar prin cereri directe adresate la poarta […]

 7. Ovidiu Says:

  Plano, nu fii naiv nu are ceanse sa treaca, ma refer la imunitate

  • plano10 Says:

   @Ovidiu
   Nu trece eliminarea imunitatii presedintelui, la pachet nu trece nici parlamentul unicameral.Nu se pot da concomitent 2 legi de revizuire a Constitutiei.Ar trebui organizate si 2 referendumuri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: