CRIN… CONSTITUTIONAL…dar monarhist.


La o emisiune televizata Crin Antonescu a reiterat ca, personal, este inca adeptul monarhiei constitutionale.

Erau cunoscute simpatiile sale monarhiste, dar, in calitate de sef al unui partid, chiar daca e liberal, pe care doreste sa-l  ridice la 30% la viitoarele alegeri, era de preferat sa evite un raspuns atat de transant la intrebarea vulpoiului Iosif Boda, fie si numai pentru ca este atat de cunoscut ca in proportie de peste 80%  romanii sunt republicani. Lasam la o parte constatarea ca multi romani si-ar dori un rege- presedinte… pe care sa-l aleaga ei prin vot direct si universal.

Iata cum, printr-o gafa de comunicare, Crin Antonescu si-a diminuat sansele sale cat si pe cele ale PNL de a juca un rol mai important in viata politica a tarii.

Antecedente in PNL mai sunt: Radu Campeanu i-a propus  Regelui Mihai sa candideze la presedintia tarii. Rezultatul a fost dezastruos pentru liberali, care au riscat atunci sa iasa din scena politica inaintea taranistilor.

Cum ar putea sa convinga Crin Antonescu prin acest cour-luntrism, specific politicianismului de la noi?  Cu sufletul monarhist, in actiune republican. Poate… daca,  ajuns presedinte s-ar declara monarh. 🙂

Crin Antonescu a oferit un excelent motiv contrapropagandistic  portocaliilor. Cred ca si social-democratilor. Vor vibra doar cativa taranisti care, si fara destainuirea imprudenta a lui Crin,  votau cu liberalii, in lipsa unui  partid crestin-democrat.

5 răspunsuri to “CRIN… CONSTITUTIONAL…dar monarhist.”

 1. Marcus Says:

  Amice, de data asta cred ca te inseli. Este cunoscuta pozitia de simpatie a lui Crin fata de monarhie, nu in ideea de restauratie. Cred ca ar fi avut de pierdut daca, dimpotriva, s-ar fi dezis de acest crez, mai ales in conditiile in care in ultima perioada s-a dovedit consecvent in deciziile luate.
  sa fii iubit
  marcus

  • plano10 Says:

   Eu doar constat,amice marcus. Crin a gresit. Putea sa raspunda ca Base cu mana pe Biblie. 🙂 Cam asa:
   -Am votat impotriva Constitutiei, dar o respect.

 2. Ovidiu Says:

  Adversarul lui Crin nu este monarhia ci stanga….

  http://stirea.wordpress.com/2010/03/08/iliescu-a-chemat-trupele-sovietice-23-decembrie-1989-ora-1500/

  • plano10 Says:

   E drept ca nu poti castiga stanga, vorbindu-i despre monarhie.
   Referitor la linkul tau…Nu numai Iilescu le-a chemat. Ba si americanii si ungurii l-au indemnat pe Gorbaciov sa trimita trupe in Romania.Vezi memoriile lui Schevarnadze.

 3. Ovidiu Says:

  Stiu de-asta.

  Dar ca sa vina la chemarea americanilor sau a ungurilor este o alta opera, aici Iliescu ca „conducator”, o persoana care a fost mandatata de CFSN sa conduca tara, a chemat trupele sovietice….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: