-Cristiane de basescofobie in PDL, ciulendre de basescism in PSD!!!


Caricatura din  Jurnalul National

Dupa alegerile prezidentiale si instalarea Guvernului Boc IV,  in partidul portocaliu s-a afirmat trioul Voinescu, Preda si Monica Macovei ce parea ca este pregatit sa „reformeze” PDL de politrucii descendenti tocmai din FSN, bagati de Basescu la guvernare… parca, parca din dusmanie, pentru a le  frange aripile in aceasta perioada de criza. 

Iata ca intre acesti corifei ai reformei, nu numai a PDL ci si a statului, au aparut dispute pe definirea ideologica a miscarii politice.

Sever Voinescu a denumit miscarea basescianism, in timp ce Preda a parat, doct,  nu atat alinierea la conceptul „reformist” al lui Basescu  cat prin teama ca sufixul -ism sa nu fie preluat critic de adversari, prin analogii cu comunismul, trotzkismul, fascismul, neofascismul, maoismul, ceausismul, grotismul etc.

In discutie s-a amestecat si Roberta Anastase care, in putinatatea cunostintelor sale  politologie, a recomandat colegilor, pre limba si simtamintele ei, „mai mult Traian Basescu” in activitatea lor politica.

Spre surprinderea generala, conceptul „reformator” basescianist a avut un ecou mai larg in randul activistilor PSD, daca privim cati senatori si deputati spun ca nu se mai regasesc in doctrina social-democrata Ponta si se aliaza curentului „independentilor” dependenti de basescianism. Sa vedem daca acelasi val nu-i va clatina si pe unii conservatori si liberali.

Se pare ca nu Ponta si noua conducere a PSD simt ingrijorarea tzunamiului starnit de „independentii” generalilor  Oprea si Iordanescu. Garda veche … si cea mai noua din PDL , precum si UDMR, care-si  vad amenintate posturile „de partid si de stat” in noua configuratie politica basesciana sau… post basesciana,  au oaresce probleme pentru a intelege ce li se intampla.

Cum sa nu se ingrijoreze pedelistii cand vad ca oameni grei, ca Diaconescu si Sarbu,  sunt racolati de la adversari, pentru ca par mai „reformisti”, in viziunea lui Basescu, decat vechii activisti pedisti? Au mai trait odata aceasta experienta,  cand „liberalii” lui Stolojan si Stoica au zburat ca Fluturii spre farul calauzitor in bezna al CAPITANULUI.

Ideologul Cristian Preda are destula apa la moara pentru a teoretiza reforma PDL… sau a  PP, cu sau fara Basescu. Nu stiu de ce tace Monica Macovei….

9 răspunsuri to “-Cristiane de basescofobie in PDL, ciulendre de basescism in PSD!!!”

 1. George Serban Says:

  Excelent! 🙂

 2. plano10 Says:

  Bun venit George!
  Razi, razi…dar la voi inca nu s-a tinut congresu`. Pentru prevenirea contaminarii basescianiste inca nu s-a gasit vaccinu`.
  De Aliodor mai stii ceva? Sa nu v-atace la Congres! Dati cu violet… 🙂

 3. neinfectat de comunism Says:

  nu imi este frica de basescianism….ma tem de incoruptibilul nastasianism si de socialismul cu fata bovina iliestian…opiniunea mea…

 4. Alexandru Marin Says:

  Monica Macovei tace pana la noi ordine. basescu e un pic bolnav, dar isi revine el.

 5. CLIO Says:

  Planorica( daca te deranjeaza, nu iti mai spun asa), avem femei de serviciu care nu au beneficiat de salariul minim pe economie in Politehnica!
  Cum le pot ajuta?
  Cine le poate ajuta? Ce poate face d-na Andronescu?

 6. EBA si Cu ce a gresit Caucazul de Sud « Hai ca se poate! Says:

  […] nu intelege domnisoara EBA este ca, acolo, dansa ne reprezinta pe noi, poporul roman, nu pe ea, fata lui tata, care are voie sa faca orice isi […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: