Zile grele pentru Victor PONTA


Abia s-a terminat furtunosul Congres si au aparut la suprafata lucrurile urate care au macinat acest partid timp de cinci ani.

Diagnosticul pus de Iliescu la Congres, pe un ton mai sugubat, cum ca nu ideologia ii leaga pe multi de PSD… ci…. banul, s-a confirmat.

Celor  care nu mai au functii le vine greu sa munceasca inca 2-3 ani in opozitie.Aleg calea scurta spre putere, tradand colegii si electoratul care i-a trimis in Parlament.

Indiferent de motive, este incalificabil gestul lui Diaconescu care, dupa ce s-a plasat singur in tabara perdanta, face jocul regimului Basescu, cel  care crede ca va pune la pamant PSD si PNL.

Cele doua partide sunt adevarate branduri in politica si este greu, chiar si pentru Basescu, sa le inlocuiasca, batand din palme, cu niste surogate ale social-democratiei si ale liberalismului.

Ponta si cei care au castigat au gresit in aceste zile, lasand lucrurile sa evolueze de la sine, cu toate ca erau avertizati, inca inainte de Congres, de hemoragia spre independentii dependenti de Basescu.

Diaconescu, proverbial pentru lipsa sa de hotarare, nu trebuia lasat singur atatea zile sa pluteasca in nehotararea sa pentru a lua o decizie.  

Cu toate plecarile din aceste zile…  si cele care vor mai urma… cred ca, la Congres , PSD a depasit momentul cel mai dificil: scindarea partidului si ramanerea brandului PSD pe mana unei echipe slabe care n-ar fi rezistat in fata ascensiunii ciumei portocalii.

Asa… plecari individuale vor mai fi, dar va ramane partidul si, ceea ce este mai important, electoratul sau.

Ponta a fost o lovitura de imagine… inghitita cu greu de actuala putere. Nu este insa suficient daca nu reinstaureaza climatul de munca  si nu impune un stil organizatoric flexibil pentru ca toate individualitatile partidului  sa traga in aceeasi directie. 

Vad ca,  in loc de reuniuni restranse ale partidului pentru a contracara atacurile puterii, Ponta ia televiziunile la rand sa explice… ce? La televiziuni mergi pentru a spune, spre dezamagirea lor,  ca ai rezolvat problemele.

2 răspunsuri to “Zile grele pentru Victor PONTA”

 1. theodora0303 Says:

  Eu am zis ca Diaconescu nu a stiut sa piarda.
  Cristian Diaconescu s-a inscris in grupul „independentilor” lui Gabriel Oprea viitorul partid „Uniunea pentru Progres”.
  Nici Geoana nu stie sa piarda dar trebuie sa ramana la conducerea Senatului. PSD -ul nu isi permite sa piarda acest loc.
  O seara buna!

  • plano10 Says:

   Eu am ramas mirat ca Diaconescu nu si-a dat demisia in sept. Tare rau i-a parut ca si-a pierdut functia de ministru in guvernu Boc.
   Adriana Dutulescu da pe blogul sau date interesante despre relationarea lui Cristi cu Traian Basescu si Adrian Nastase.
   Gabriel Oprea si independentii sai au fost desemnati purtatorii de cuvant ai lui Cristi, in prima faza a nehotararii sale. Penibil.
   Geoana o sa-si revina.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: