De ce s-a speriat Geoana?


retusuri.blogspot.c0m

Ca de obicei, Geoana si cei din jurul sau, în superficialitatea care-i caracterizeaza, au impus, în Organizarea Congresului, reguli de îngrijire sunt nu numai nestatutare ci si ilegale.

A trebuit ca Adrian Nastase protesteze SA, ca Ion Iliescu a trebuit sa o ameninte cu renuntarea la functia de presedinte de onoare. Stiau ei de ce!

Daca Partidul ar fi mers pe mana …..( alintarea lui Iliescu) risca nu numai sa se faca de minune, dar putea sa fie si desfiintat de Tribunalul Bucuresti, La cererea Ministerului Public.

Juristii … de pe langa Geoana nu citesc Partidelor politice Legea nr 14/2003?

Iata ce conditii pune Legea pentru modificarilor aduse statutului si programului unui partid, sub sanctiunea radierii Partidului:

Art. 25.

1) Modificarea statutului sau o ONU programului Partidului politic poate avea loc, în conditiile prevazute de statut.
(2) Orice modificare se comunica Tribunalului Bucuresti, în termen de 30 de zile de la data adoptarii, cu Indeplinirea prevederilor art. 18 alin. (2) si (3). Tribunalul Bucuresti o examineaza potrivit procedurii prevazute la art. 20 si 21.

Art18.

(2) Cererea de inregistrare se afiseaza la sediul Tribunalului Bucuresti timp de 15 zile.
(3) În termen de 3 zile de la data depunerii cererii de inregistrare, Cu privire la anuntul aceasta se publica de catre solicitant intr-ONU Tiraj ziar central de mare.

Art. 26.
(1), în Ingrijirea CAZUL în modificările la statut nu sunt comunicate conform art. 25 alin. (2) sau daca instanţă a respins Cererea de incuviintare o Modificarii statutului, iar Partidul politice din cauza actioneaza in baza statutului modificat, Ministerul Public va Solicita Tribunalului Bucuresti Încetarea activităţii Partidului politic si radierea acestuia din Registrul partidelor politice.

Trebuie observat ca modificările de Statul abia urmeaza sa fie aprobate de Congresul de sambata si Trebuie sa mai treaca Termenele prevazute de lege pantru ca Tribunalul Bucuresti sa incuviinteze modificările.

Abia astepta Ministerul Public al d-nei Kovesi sa sesizeze Tribunalul.

Oare Geoana este pe mana cu astia sau Cum este a zis Ion Iliescu?!

Update 1.

Dupa evolutiile de astazi din PSD … sansele lui Geoana au ramas atat de mici ca, acum, pesedistii se straduiesc sa-i rezerve Functia de vice … ca nu cumva sa-i treaca prin minte cuiva sa atenteze si la functia sa de presedinte al Senatului.

Update 2.

Dupa discursurile candidatilor si retragerile lui Mazare si Mitrea , chiar inainte de discursul lui Iliescu, au crescut  sansele de castig pentru Victor Ponta. Nu cred ca intr-atat incat sa nu mai fie nevoie de turul II.  Si Geoana a avut un discurs bun.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: