-SOLIDARIZARE CU FAPTELE INFRACTIONALE


Cazul Gutau Mircia  de la Rm Valcea, condamnat definitiv pentru luare de mita, fapta constatata in flagrant de DNA Pitesti, este doar un exemplu, dintr-un lung sir de faptuitori politici, in sprijinul carora sar, spre infrangerea autoritatii statului- reprezentata de procurori si judecatori-, institutii de presa, organizatii neguvernamentale, politicieni  si o asa zisa opinie publica fedanzata mediatic de primele trei entitati.

Cele mai cunoscute cazuri sunt Bivolaru, Traian Basescu, Adrian Nastase si celebrul  parlamentar anonim  🙄 de la Turda, eliberat de concetateni prin alegere nominala in colegiu, desi invinuitul se afla in arest preventiv.

Traian Basescu a fost ales presedinte al Romaniei, si inca de doua ori, desi avea calitatea de inculpat pentru acte de coruptie,  cu dosar penal si rechizitoriu trimis in instanta, la data  primei alegeri.

Este regretabil ca trusturile de presa se angajeaza in dispute peste limitele deontologiei profesionale, unele pro si altele contra, dar toate impotriva organelor jurisdictionale,  cu o vehementa justificata doar de marimea sponsorizarilor pe care le primesc de la cei care doresc sa-si spele mediatic imaginea.

Daca trusturile de presa refuza sa intre in aceste jocuri murdare, domnii cu bani gasesc “aparatori” printre ziaristi, analisti, politicieni, lideri de organizatii neguvernamentale etc. care apar in emisiuni de televiziune cu larga audienta si, arogandu-si competente in detectivistica si legislatia penala, dau sentinte “morale’ in sensul cauzei pentru care au fost platiti…  Aproape nu mai este nevoie ca impricinatii sa mai fie tradusi in fata justitiei pentru a li se dovedi vinovatia sau nevinovatia. In fata opiniei publice s-a pus deja eticheta de corupt sau de victima.

Dupa modelul lor, cetatenii de pe strada dau si ei sentinte functie de cum percep cliseele formatorilor de opinie.

In Romania functioneaza justitia telenovistica.

JUSTITIA, in sensul de autoritate a statului, abia daca se mai zareste prin paienjenisul   de interese oculte. Nu ca  ar fi nevinovati de asta  procurorii si judecatorii care, la randul lor, intra in combinatii politice si de colaborare cu mediile corupte.

Sa ne mai miram ca 25 000 de cetateni valceni semneaza pentru acordarea titlului de cetatean de onoare unui primar condamnat definitiv pentru luare de mita?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: